Platangårdens 50 års jubilæum

13. juli 2022

Den 15. juni fejrede Platangården sit 50 års jubilæum med et stort heldags arrangement. Arrangementet bestod af en faglig del, som blev afholdt om formiddagen, og en fest for medarbejdere, de unge og deres pårørende, som startede sent på eftermiddagen og strakte sig til aftenen.

Formiddagsprogrammet startede med Charlotte Ishøys jubilæumstale, hvor hun særligt hæftede sig ved Platangårdens fokus på og fastholdelse af fællesskabet, som noget der har været kendetegnende for Platangården gennem årtierne. 

 

Talen blev fulgt op af et spændende foredrag af Jørn Eriksen fra PsykoVision, som handlede om ”Potentialet i Recovery-orientering og den nye faglige rolle, som knytter sig hertil”. Foredraget havde fokus på såvel teoretiske, pædagogiske og relationelle/faglige aspekter af Recovery tilgangen og lå i fin forlængelse af Platangårdens faglige referenceramme.

 

Efter foredraget modtog alle medarbejdere ved en lille ceremoni 2 trykfreske publikationer, som blev udgivet i forbindelse med jubilæet: Jubilæumsskriftet ”En plads i verden”, som i skrift og billeder ser tilbage på de store linjer i Platangårdens 50 årige historie, og ”Platangårdens katalog over tilgang og metoder”, som giver et samlet overblik over den faglige referencerammens teoretiske antagelser samt pædagogiske metoder, greb og fokuspunkter. Referencerammens formelle aspekter suppleres af 7 praksisfortællinger, som anskueliggør hvordan de teoretiske og metodiske aspekter anvendes produktiv i hverdagens praksissammenhæng.

 

Formiddagsprogrammet blev afrundet af en delikat frokostanretning, som vores dygtige kantinemedarbejdere havde kreeret til dagens anledning.

Til eftermiddagen og aftenens kombinerede jubilæums- og sommerfest var mange unge og deres pårørende mødt op og de nødt både udendørsaktiviteterne i det dejlige sommervejr og ikke mindst fællesskabet. For de kulinariske glæder sørgede 3 forskellige Streetfood-vogne, som serverede Tacos, økologisk is og et stort udvalg af espresso- og kaffespecialiteter.

 

For underholdningen sørgede det sjællandbaserede band Grassolin, der tager Gasolins kendte hits, og putter dem i nye og finurlige folk og bluegrass fortolkninger. Ud over at være virtuose musikere, var de 4 herrer også særdeles sjove og underholdende - til store glæde for det begejstrede publikum, som både sang med på de kendte sange og dansede til de svingende rytmer.

 

Efter 2 ekstranumre sluttede en super hyggeligt og meget afslappede jubilæums- og sommerfest.